Βιογραφικά στοιχεία επιφανών Μαλεΐνων
Νικηφόρος: O πρώτος γνωστός γόνος της οικογένειας, ο οποίος εμφανίζεται το δεύτερο μισό του 9ου αιώνα. Κατέπνιξε τη στάση του Συμβατίου το 866.
Ευστάθιος: Έζησε το δεύτερο μισό του 9ου αιώνα. Ήταν πιθανότατα αδελφός (ή γιος) του Νικηφόρου. Ήταν πατρίκιος και ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος. Μέσω του Ευσταθίου είναι δυνατό να μελετηθεί η ιστορία του οίκου των Μαλεΐνων.
Ευδόκιμος: Γιος του Ευσταθίου. Νυμφεύθηκε την κόρη κάποιου Αδραλέστου, πατρικίου, ο οποίος ήταν συγγενής του Ρωμανού Α΄ Λακαπηνού (920-944). Έζησε στο δεύτερο μισό του 9ου ή στις αρχές του 10ου αιώνα.
Μιχαήλ (κοσμικό όνομα Μανουήλ): Γιος του Ευδοκίμου, μετέπειτα όσιος Μιχαήλ. Γεννήθηκε το 894 περίπου. Μετά το θάνατο του Λέοντος ΣΤ΄ (886-912) έγινε μοναχός. Ήταν δάσκαλος του αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη. Ασκούσε μεγάλη επιρροή στον ανιψιό του Νικηφόρο Β΄ Φωκά (963-969). Πέθανε το 961.
Κωνσταντίνος: Γιος του Ευδοκίμου και αδελφός του Μιχαήλ. Ήταν πατρίκιος και στρατηγός Καππαδοκίας (από το 955). Έλαβε μέρος στις μάχες στη Συρία εναντίον των Αράβων.
Ανώνυμη Μαλεΐνη: Κόρη του Ευδοκίμου και αδελφή του Μιχαήλ και του Κωνσταντίνου. Παντρεύτηκε τον Βάρδα Φωκά. Από το γάμο αυτόν γεννήθηκαν ο μετέπειτα αυτοκράτορας Νικηφόρος Β΄ Φωκάς, ο Λέων και ο Κωνσταντίνος.
Λέων: Ίσως γιος του πρώτου γνωστού Μαλεΐνου, του Νικηφόρου. Έλαβε μέρος στις μάχες εναντίον των Αράβων στη Συρία και σκοτώθηκε το 953.
Ευστάθιος: Γιος του Κωνσταντίνου. Ήταν στρατηγός Αντιοχείας και Λυκανδού το 968/9. Την εποχή της στάσης του Βάρδα Σκληρού (976-979) συγκρούσθηκε πολλές φορές με τον στρατό του σφετεριστή, ως στρατιωτικός επικεφαλής. Έλαβε μέρος στη στάση του Βάρδα Φωκά (987-989), ο οποίος ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας στην οικία του στο Χαρσιανόν. Μετά τη δολοφονία του Βάρδα Φωκά, ο μάγιστρος Ευστάθιος δεν τιμωρήθηκε σοβαρά, αλλά απομακρύνθηκε από τα δημόσια λειτουργήματα. Φιλοξένησε τον Βασίλειο Β΄ (976-1025) μαζί με ολόκληρο τον στρατό του σε ένα από τα κτήματά του στην Καππαδοκία κατά την επιστροφή από μια εκστρατεία στη Συρία. Ακολούθως ο αυτοκράτορας τον πήρε μαζί του στην Κωνσταντινούπολη και τον κρατούσε εκεί υπό επίβλεψη. Μετά το θάνατο του Ευσταθίου, ο Βασίλειος Β΄ δήμευσε τα κτήματα της οικογένειας. Ο Ευστάθιος μαζί με τον πατέρα του αναφέρονται ρητά στη Νεαρά του Βασιλείου Β΄ του έτους 996, στην οποία καταδικάζονται μεταξύ άλλων και για τις γαιοκτησίες που απέκτησαν παράνομα.